Oamenii care au aceasta trasatura de personalitate sunt mai sanatosi

 

Cine s-ar fi gandit ca prezenta la o petrecere sau la un eveniment cum este festivalul ar putea fi secretul pentru a ramane sanatoasa pe tot parcursul sezonului?!

Mai mult, daca pana acum detestai statul la coada pentru a intra in club sau ca sa treci de portile de la festival, afla ca acest obicei (stresant si obositor) este o activitate cu beneficii asupra sistemului tau imunitar. Cum este posibil asa ceva? Ei bine, cand iti astepti randul sa intri undeva si esti imbracata intr-o tinuta care iti place si care stii ca te pune in valoare, si te lasi admirata, dovedesti ca esti extrovertita si ca ai, deci, un sistem imunitar mai bun.

EXTROVERTITII SI INTROVERTITII

Extrovertitii – oameni care sunt in mod natural mai vorbareti, energici si asertivi – au mai multe sanse sa aiba un sistem imunitar puternic, potrivit cercetarilor din revista Psychoneuroendocrinology. In schimb, cercetatorii au descoperit ca persoanele care s-au identificat alternativ ca fiind constiinciosi sau precauti aveau cel mai slab sistem imunitar. Ai crede ca este invers.

In cadrul studiului, participantii au primit un test de sange si un test de personalitate pentru a masura cinci trasaturi diferite. Cei cu o personalitate mai entuziasta si mai deschisa aveau gene proinflamatorii crescute in celulele albe din sange – care ajuta la combaterea bolilor inflamatorii precum boala celiaca, sindromul intestinului iritabil si astmul. Indivizii mai retrasi, pe de alta parte, au avut gene inflamatorii mai mari si sistemul imunitar compromis.

Cercetatorii cred ca, deoarece extrovertitii sunt mai sociabili si, prin urmare, sunt expusi prin interactiune cu mai multi oameni, sistemul lor imunitar devine mai puternic pentru a combate infectiile.

A fi precaut nu este intotdeauna un lucru rau, mai ales cand vine vorba de sanatatea ta (este permis sa refuzi sa strangi mana cuiva dupa ce a stranutat). In plus, indivizii introvertiti pot beneficia de timpul petrecut singuri in alte moduri, cum ar fi o activitate care le dezvolta creativitatea.

ALTE TRASATURI “NEGATIVE” CU IMPACT POZITIV ASUPRA SANATATII

Pesimistii, de exemplu, pot trai cu 10 ani mai mult decat cei care vad intotdeauna partea buna a lucrurilor, potrivit unui studiu german din 2013.

Si a fi nervos la o intalnire importanta (acolo unde introvertitii nu se simt deloc confortabil) poate produce, de fapt, adrenalina, care atrage dupa sine energie si concentrare. Asa ca data viitoare cand ai o intalnire, fa niste exercitii de respiratie si spune-ti ca nu ai de ce sa iti faci griji, va fi bine pentru tine.

SUNT INTROVERTII PREDISPUSI LA BOALA?

Bineinteles ca nu. Exista o multime de strategii pentru a supravietui sezonului de raceala si gripa si pentru a-ti consolida sistemul imunitar, cum ar fi sa asculti muzica si sa dormi intr-o camera intunecata.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *