Anul acesta este clar anul manifestarii dorintelor! Cere si ti se va da, dar nu astepta sa iti bage cineva in sacosa, lucreaza ca sa obtii!
Desi in prezent este in tendinte pe TikTok, manifestarea nu este nimic nou. A fost subiectul a zeci de carti de succes („The Secret” si „The Law of Attraction Made Easy”) si a fost laudata de personalitati precum Oprah si Deepak Chopra. Dar chiar inainte de Oprah sau de lista celor mai bine vandute carti de dezvoltare personala, principii asemanatoare manifestarii au fost folosite in practicile spirituale si filozofice de secole, de la transcendentalism la hinduism. Legea atractiei in sine a fost teoretizata initial de spiritistul Phineas Quimby din secolul al XIX-lea.
Pe scurt, premisa de baza a manifestarii este transformarea gandurilor in realitate, dar nu este vorba doar de a dori si de a gandi ca se va implini. Manifestarea se refera la utilizarea actiunilor, emotiilor, credintelor si obiceiurilor pentru a-ti crea propria realitate. Manifestarea intentionata necesita efort.
De asemenea, in timp ce manifestarea este considerata a fi o practica, este ceva ce facem toata ziua in fiecare zi, indiferent daca suntem constienti sau nu. Conform legii atractiei, energia pe care o pui in lume este ceea ce primesti inapoi (chiar daca este subconstient), asa ca practica manifestarii inseamna doar sa fim mai intentionati cu modul in care ne cream propriile vieti.
CUM FUNCTIONEAZA METODA MANIFESTARII
-
Permite-ti sa visezi mai des
Un prim pas de baza pentru a-ti manifesta dorintele (visurile) este sa-ti permiti sa faci mai mult din ceea ce faceai cand erai copil. In vietile noastre ocupate si pline de factori de stres, majoritatea gandurilor sunt ingrijorari cu privire la ceea ce s-ar putea intampla sau facand liste de sarcini pentru ceea ce trebuie sa se intample. Foarte rar ne folosim creierul pentru a ne entuziasma de ceea ce vrem sa se intample.
Asadar, primul pas in manifestare este sa ne amintim ca viata noastra nu consta in liste banale cu lucruri de facut sau programe de rutina si ca exista posibilitati nelimitate pentru ceea ce ar putea fi viata noastra. Pentru a pune acest lucru in practica, acorda-ti timp sa visezi cu ochii deschisi la ceea ce iti doresti in toate aspectele din viata ta (cariera, relatii, calatorii etc.). De asemenea, trezeste-te in fiecare dimineata gandindu-te la toate lucrurile bune care s-ar putea intampla in acea zi si la cum vrei sa arate ziua ta (uite, deja manifesti!).
-
Sa iti fie clar ce vrei sa manifesti
Urmatorul pas spre manifestare este sa stii ce vrei sa manifesti in primul rand. Acest lucru poate suna evident, dar este o greseala des intalnita. De exemplu, s-ar putea sa fii atat de implicata in a-ti dori mai multi bani incat sa lucrezi pentru a manifesta o promovare. Dar este slujba actuala cea pe care ti-o doresti cu adevarat? Promovarea s-ar putea sa o obtii, dar te face fericita locul in care produci banii?
Asadar, fii clara in ceea ce vrei sa manifesti. Odata ce ai inteles ce vrei sa manifesti, trebuie, de asemenea, sa specifici: in loc de “Vreau sa fiu intr-o relatie”, defineste cum arata si cum se simte aceasta relatie si fa o lista cu calitatile pe care le astepti de la partener si relatie.
-
Exprima ceea ce manifesti
Tine minte: manifestarea nu inseamna doar sa te gandesti la ceea ce vrei si sa speri ca se va implini. Actiunea este partea cea mai importanta. Exprimarea obiectivelor arata diferit pentru toata lumea, fie ca este vorba de un jurnal, de a-ti spune intentiile cu voce tare, de a-ti vizualiza obiectivele sau de a crea un panou vizual de dorinte, dar indiferent de felul in care o faci, exprima exact ceea ce vrei sa incepi sa pui in realitate.
Consecventa este, de asemenea, importanta, asa ca asaza-ti panoul dorintelor la vedere sau petrece 15-20 de minute in fiecare dimineata vizualizandu-ti obiectivele. De asemenea, vorbeste ca si cum ceea ce iti doresti se intampla sau ai deja.
-
Fa o lista cu pasii pe care ii poti face incepand de acum spre atingerea obiectivului
Majoritatea oamenilor stiu despre legea atractiei, dar exista si o lege cruciala a actiunii. Manifestarea nu este magie – actiunile formeaza realitatea, iar modul in care iti pui manifestarile in practica este ceea ce aduce rezultate. Acorda-ti timp pentru a parcurge lista de obiective si gandeste-te ce pasi ai de facut pentru a ajunge acolo. De exemplu, daca doresti o cariera de succes, trebuie sa iti actualizezi CV-ul, sa urmezi un curs sau sa intri mai mult in contact cu cei din domeniu?
Daca nu esti sigur cu privire la pasii/actiunile care te vor duce catre obiectivele tale, un sfat util este sa te ii urmaresti pe cei care sunt acolo unde tu vrei sa ajungi. De exemplu, cum se comporta ei fata de ceilalti, care este rutina lor de dimineata, cum se imbraca la serviciu etc. . Chiar si cele mai mici detalii despre modul in care vizualizam viitorul nostru comportament ne pot oferi o perspectiva asupra modului in care ar trebui sa actionam chiar acum. Cu alte cuvinte, actionand ca persoana care a atins deja acel obiectiv te ajuta sa devii acea persoana.
-
Exerseaza recunostinta
Poate suna contraintuitiv sa obtii ceea ce nu ai, fiind recunoscator pentru ceea ce ai, dar recunostinta este o parte cruciala a manifestarii de care multi oameni uita. Legea atractiei spune ca atunci cand te concentrezi pe ce nu ai sau nu ai suficient, fie ca este vorba de bani, dragoste, prietenii etc.), vei continua sa ai doar mereu o lipsa.
Incepe sa iti concentrezi energia pe ceea ce ai (recunostinta!), iar asta te va ajuta sa atragi mai mult din acel lucru bun. Da, te poti concentra pe ceea ce vrei fara sa te gandesti la ceea ce nu ai. De exemplu, daca iti doresti o cariera care sa te implineasca, simte recunostinta pentru pasiunile sau experienta pe care le ai deja si vizualizeaza cum este cariera de vis, dar nu-ti pierde energia aducandu-ti aminte ca totusi acum iti lipseste ceva. Incearca sa tii un jurnal in care sa notezi regulat ceea ce ai (pentru ce esti recunoscatoare) si asta va atrage mai multe lucruri frumoase.
-
Renunta la credintele, obiceiurile si relatiile care te retin
La fel ca mentalitatea “eu nu am…”, negativitatea, frica, indoiala de sine si obiceiurile proaste sunt toate obstacole in practicarea corecta a manifestarii. Pentru ca atunci cand manifesti, depui energie, s-ar putea sa aduci in mod subconstient si lucruri negative in realitate. De exemplu, a-ti spune ca nu esti suficient de buna inseamna literalmente ca nu esti suficient de buna si nu ai indeplinit acest obiectiv. Sfat: poti lucra cu un terapeut la acest pas, deoarece o parte a “renuntarii” ar putea necesita vindecarea traumelor din trecut sau renuntarea la obiceiurile de care nu poti sa scapi.
Incepe prin a face o lista cu fiecare model de gandire sau obicei care ar putea sa te impiedice si gandeste-te la cum sa le inlocuiesti cu un obicei sau o afirmatie mai buna. Daca te simti epuizata sau neinspirata pentru ca iti petreci fiecare pauza de lucru verificand retelele de socializare, inlocuieste acest obicei cu ceva care te va energiza si te va inspira, cum ar fi sa mergi la o plimbare scurta sau sa citesti. Si fiecare gand limitativ (“Nu sunt suficient de buna”) poate fi inlocuit cu o afirmatie pozitiva (“Merit asta”).