7 lucruri pe care oamenii de succes le fac zilnic, la finalul zilei de munca

Oamenii de succes au obiceiuri bine puse la punct, iar modul in care isi incheie ziua de munca este la fel de important precum inceputul acesteia. Sa aruncam o privire la 7 lucruri pe care acestia le fac zilnic pentru a-si maximiza eficienta si pentru a se pregati pentru succes.

Daca adopti si tu aceste obiceiuri pe care le au oamenii de succes, poti contribui semnificativ la viitorul tau. Este important sa intelegem ca succesul nu vine peste noapte, ci este rezultatul obiceiurilor bine stabilite si al unei discipline personale constante. Prin adoptarea acestor practici, fiecare zi poate deveni un pas inainte catre realizarea obiectivelor personale si profesionale.

1. Reflecta asupra zilei

Stii sentimentul acela cand te deconectezi de la calculator, iar evenimentele zilei devin neclare?

S-ar putea sa crezi ca esti prea epuizata pentru a petrece macar o secunda reflectand la ceea ce tocmai s-a intamplat in ultimele 10 ore, dar oamenii de succes isi iau intotdeauna un moment pentru a reflecta.

Reflectia te ajuta sa-ti urmaresti progresul si sa te resetezi pentru urmatoarea zi. Ai nevoie de doar 5 minute de liniste care te pot ajuta sa identifici ce ai realizat, ce provocari ai intampinat si ce vei aborda maine.

2. Deconectarea de la munca

Pentru oamenii de succes, este esential sa se deconecteze de la munca la finalul zilei. Asta inseamna sa-si opreasca e-mailurile de serviciu, sa inchida laptopul si sa se relaxeze. Timpul de recuperare este la fel de important ca si timpul petrecut la munca. Invata sa aloci suficient timp pentru activitatile tale preferate sau pentru familie si prieteni. Aceste momente de relaxare te ajuta sa iti reincarci bateriile.

3. Oamenii de succes fac ordine

Pentru creier, dezordinea reprezinta afaceri neterminate, iar asta poate fi extrem de stresant pentru unii oameni”, explica Sherri Gordon de la Very Well Mind.

De aceea, oamenii de succes cunosc magia organizarii.

Pur si simplu, dezordinea iti copleseste creierul si iti distrage atentia de la ceea ce este important.

Incepe cu lucrurile de baza: indosariaza hartii, sterge suprafetele si asigura-te ca totul are locul sau de drept, astfel incat sa poti gasi cu usurinta orice.

4. Practica recunostinta

Ai primit vreodata un simplu „multumesc” care ti-a facut ziua mai buna? Oamenii de succes au un obicei din a imparti ei insisi aceste cuvinte magice catre oamenii din jurul lor. Este vorba despre a recunoaste valoarea relatiilor si a muncii in echipa.

Adaugi o nota pozitiva la finalul zilei, oferindu-ti o stare de spirit mult mai buna pentru a aborda ziua de maine. Multumeste-le celor cu care lucrezi, dar si tie insati, universului si fii recunoscatoare pentru tot ce ai primit in acea zi. Chiar si in perioadele dificile, cauta un motiv de recunostinta si vei vedea cum situatia ta devine mai usoara.

5. Invata ceva nou

Un alt lucru pe care oamenii de succes il fac la sfarsitul fiecarei zile de lucru este sa isi hraneasca mintea invatand ceva nou.

Oamenii de succes au aceasta foame insatiabila de cunoastere. Ei nu vad invatarea ca pe o corvoada, ci ca pe o aventura incitanta.

Iti place sa gatesti? Invata o reteta noua. Iti place istoria? Citeste un articol despre un eveniment interesant. Iti place tehnologia? Exploreaza un nou tool software care iti poate face viata mai usoara. Posibilitatile sunt infinite.

Asigura-te doar nu te arunci din nou in munca. Chiar daca poti folosi noile informatii la serviciu, acestea nu trebuie sa insemne inca 2 ore adaugate programului de la job, ci doar un mijloc prin care iti dezvolti creierul.

6. Somnul este o prioritate

Oamenii de succes stiu ca somnul este esential pentru performanta lor. Acestia isi stabilesc un program de somn regulat si se asigura ca au un mediu de dormit confortabil. Un somn de calitate este ca si cum ai pune benzina premium in masina – rulezi mai bine, gandesti mai limpede, iar performanta ta creste vertiginos.

Fa-ti o rutina de culcare care sa-i semnaleze corpului tau ca este timpul sa se linisteasca – fie ca este vorba de o ceasca de ceai sau de rutina de ingrijire a pielii. Evita ecranele care emit lumina albastra, cum ar fi telefonul sau televizorul, cu cel putin o ora inainte de culcare – se stie ca acestea interfereaza cu melatonina, hormonul somnului.

7. Organizare mentala

Daca iti incepi fiecare zi coplesita de toate lucrurile pe care trebuie sa le faci, e momentul sa te organizezi. Oamenii de succes ocolesc acest stres prin prioritizarea sarcinilor de maine la sfarsitul zilei de azi. Este foarte simplu: fa un „brain dump” al tuturor sarcinilor pe care le ai in minte. Apoi alege-le pe primele doua cele mai importante si pe urmatoarele doua. Asta te va ajuta sa prioritizezi mai bine ce ai de facut, astfel incat sa nu fii coplesita.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *