10 lucruri despre persoanele extrovertite pe care introvertitii nu le vor intelege niciodata

Persoanele extrovertite fac sau simt aceste lucruri pe care cineva introvertit nu le va intelege. Iata explicatiile.

Persoanele extrovertite si cele introvertite creeaza o dinamica echilibrata. Lumea fara unii sau fara ceilalti ar fi mult mai diferita fata de ceea ce cunoastem noi in prezent. Traim vremuri in care sunt necesare competente si perspective diverse pentru a aborda provocari complexe, iar diferentele dintre extrovertiti si introvertiti pot fi considerate un punct forte. De aceea, aceste doua tipologii de oameni nu concureaza, ci se imbina pentru a cladi impreuna lucruri frumoase.

De aceea, in echipa ta de la locul de munca exista si introvertiti si extrovertiti. Anumite taskuri parca sunt facute pentru persoanele extrovertite, iar altele au neaparata nevoie de o fire mai introvertita pentru a fi duse la bun sfarsit. Si, in final, in cele mai multe cupluri de durata exista un extrovertit si un introvertit. Nu e o regula, dar daca te uiti in jur vei vedea ca este frecventa aceasta asociere.

Iata zece lucruri despre o persoana extravertita pe care un introvertit s-ar putea sa nu le inteleaga.

1. Extrovertitii se dezvolta prin interactiune sociala

Spre deosebire de introvertiti, care au adesea nevoie de singuratate pentru a se reincarca, extrovertitii isi extrag energia din interactiunile sociale. Acestia prind viata in mijlocul oamenilor si nu obosesc niciodata la petreceri, intalniri sociale sau in medii de lucru agitate. Poate parea derutant pentru un introvertit, dar a fi in preajma altora este modalitatea preferata de extrovertit pentru a se reincarca si a se revitaliza. Extrovertitii nu numai ca se hranesc din energia celorlalti, dar aduc si o energie vibranta, contagioasa pe scena sociala.

2. Au tendinta de a fi fluturasi sociali

Introvertitii pot pastra adesea un grup mic si strans de prieteni, in timp ce extrovertitii au, in general, cercuri sociale mai mari si mai diverse. Acestia prospera facand noi conexiuni si se bucura de interactiuni variate, ceea ce duce la retele sociale mai cuprinzatoare si mai dinamice. Extrovertitii vad adesea networking-ul ca pe o activitate distractiva si energizanta, mai degraba decat ca pe o corvoada. Natura lor sociabila le permite sa cunoasca rapid oameni noi si sa mentina diverse relatii.

3. Extrovertitii pot fi mai expresivi din punct de vedere emotional

Este probabil sa isi impartaseasca gandurile si emotiile cu ceilalti, ceea ce ii poate deruta pe introvertiti, care, de obicei, petrec mai mult timp procesand emotiile in interior. Aceasta deschidere nu este menita sa fie coplesitoare; este doar o alta modalitate prin care se conecteaza cu cei din jur.

4. Persoanele extrovertite se descurca excelent cu jonglarea sarcinilor

Energia zbuciumata pe care o canalizeaza din interactiunile sociale le permite adesea sa se ocupe de mai multe sarcini simultan. In timp ce introvertitii prefera o concentrare profunda asupra unui singur lucru la un moment dat, extrovertitii sunt in continua miscare, echilibrand mai multe sarcini. Aceasta diferenta ii poate face pe extrovertiti sa para imprastiati in fata introvertitilor. Dar este pur si simplu modul lor de a fi productivi.

5. Sunt creaturi comunicative

Exprimarea gandurilor poate fi esentiala pentru procesul lor de gandire. Acest lucru poate parea neobisnuit pentru introvertiti, care de obicei petrec mai mult timp in introspectie si analiza interna. In timp ce introvertitii asculta adesea mai mult decat vorbesc, extrovertitii joaca de obicei un rol activ in conversatii. Ei vor pune probabil intrebari, vor impartasi anecdote personale si se vor implica deschis in dialog. Aceasta participare activa poate fi uneori perceputa ca fiind dominatoare de catre introvertiti, dar este esential sa intelegi ca acesta este modul in care extrovertitii exploreaza si inteleg lumea din jurul lor. Ei pot aduna perspective diferite si isi pot extinde intelegerea prin impartasirea si schimbul de idei.

6. Persoanele extrovertite sunt mai dispuse sa isi asume riscuri

In timp ce introvertitii tind sa fie precauti si reflexivi, extrovertitii pot fi mai spontani. Ei imbratiseaza noile experiente si oportunitati. Acest lucru nu implica nesabuinta. Dar este o abordare diferita de a se implica in lume.

7. Se adapteaza mult mai usor

Persoanele extrovertite tind sa fie mai confortabile cu schimbarea, ceea ce le permite sa se adapteze rapid. Aceasta adaptabilitate ii poate lasa perplecsi pe introvertiti, necesitand mai mult timp pentru a se aclimatiza la situatii noi.

8. Le place sa fie in centrul atentiei

Extrovertitilor le place adesea sa fie in centrul atentiei, sa-si impartaseasca ideile si sa-i amuze pe ceilalti. Aceasta tendinta nu trebuie confundata cu narcisismul. In schimb, este vorba despre placerea lor de a interactiona si de energia pe care o obtin din aceasta. Introvertitii se pot simti secatuiti de lumina reflectoarelor.

9. Invatarea activa este cea mai buna pentru extrovertiti

Extrovertitii invata adesea cel mai bine prin implicarea activa cu ceilalti. Ei prefera discutiile in grup, proiectele de colaborare si mediile de invatare interactive in locul invatarii solitare. Aceasta abordare practica a invatarii poate parea prea haotica sau necentrata pentru un introvertit, dar este pur si simplu un stil de invatare diferit. Se simt confortabil sa se scufunde in experiente noi si invata eficient din provocarile cu care vin acestea.

10. Persoanele extrovertite isi pot reveni mai repede din situatii negative

Datorita cercurilor lor sociale mai largi si a tendintelor lor de procesare externa, extrovertitii au adesea mecanisme care ii ajuta sa isi revina mai repede dupa esecuri. Ei tind sa se sprijine pe prietenii lor, sa caute sfaturi si sa se angajeze in activitati sociale pentru a depasi provocarile, ceea ce le ofera o rezilienta care poate parea uimitoare. O alta trasatura des intalnita la extrovertiti este optimismul lor natural, care le poate sustine moralul in momentele dificile, ajutandu-i sa-si revina.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *